El xim, xim de la pluja pica constantment a la meva finestra, les vostres històries i les meves allunyen els núvols i fan que com avui llueixi el sol en aquest blog...

domingo, 13 de febrero de 2011

Nova proposta: Acaba el conte. EN JAN EL NEN QUE UN DIA ES TORNÀ VERDImatge presa de la xarxa.

Hola us proposo acabar aquesta història!!!!

Hi havia una vegada, un nen que es deia Jan i tenia set anys, que vivia a la vila de Pasucatamboli. Era un nen molt semblant a la resta de nens, li encantava jugar i com el poble era molt petit i gairebé no hi havien cotxes tenia la sort de poder jugar al carrer envoltat d'arbres, herba fresca i flors d'allò més boniques.
Un dia, però, tot va canviar en la vida d'en Jan, va ser el dia, penso que era un diumenge del mes de Març, en que en aixecar-se i mirar-se al mirall com cada matí, mentre es rentava la cara, va veure que al mig del front li havia sortit una taca verda, al principi es va espantar molt, va osar-hi sabó i més sabó amb la intenció de que aquella taca tan inoportuna desaparegués, però res de res, la taca no es volia moure d'allà on era.
Va baixar d'un salt les escales que portaven a la cuina on esmorzaven els seus pares i la i la seva germana d'un any, no cal dir que a els pares també els hi va preocupar i molt aquella extranya aparició a la cara d'en Jan i van decidir trucar el metge del poble el senyor Estirabot, per que li fes una ullada.
No havia passat ni deu minuts de la trucada que ja teniem el doctor Estirabot amb unes lents d'augment i unes llums que encegaven, mirant l'extraña taca d'en Jan.
Passada una estona, es va trencar el silenci que s'havia creat a la sala, tothom espereva gairebé sense respirar, les paraules del metge.
-Extrany, molt extrany, va dir en Estirabot, mai havia vist res de semblant, la veritat es que no tinc ni la més mínima idea del que pot ser..., en tot cas no deixeu que li toqui el sol a la taca i tapeu-li amb un envenatge, demà pasaré a veure com està...

El doctor Estirabot, va marxar silenciós, doncs sabia que no habia ajudat massa a en Jan i es sentia una mica frustrat. Tant bon punt va arribar a casa va agafar un llibre de la prestatgeria de dalt de tot del seu despatx, era un llibre que mai s'havia entretingut a llegir, un llibre que parlava d'enfermetats curioses i inexplicables, el llibre era molt gruixut, però en Estirabot no es volia rendir, va començar a llegir des de la primera pàgina en busca d'una solució pel Jan.

Mentrestant a casa d'en Jan , la preocupació anava en augment ja que semblava que el color verd li havia agafat el gust a això d'escampar-se més i més pel cos d'en Jan i ara ja acoloria el seu front i el braç dret.

Ai! Que faré, deia el pobre Jan, com podré sortir al carrer així, tothom se'n en riurà de mi, hauré de passar la resta de la meva vida amagat en aquesta casa, amb lo que m'agrada a mi sortir a jugar!

Els pares no deien res, no perque no els importés tot allò que passava sinó perque simplement no sabien que fer ni que dir.

El dia es va fer llarg, llarguissim, van trucar al doctor cada hora per informar de l'estat d'en Jan: ara se li ha posat el peu verd, ara doctor la mà esquerra i així fins que es va fer fosc i no hi havia ni un centímetre d'en Jan que no fos verd.

En Estirabot s'afanyava a llegir, la qual cosa no era gens fàcil ja que no parava de sonar i sonar el seu telèfon, la notícia havia corregut com la polvora a tota la vila i gent encuriosida el trucava en busca d'informació...
-Es veritat que el Jan de casa dels Mateu s'està tornant verd senyor Estirabot?
-M'han dit que en Jan té una enfermetat molt greu i que s'ha tornat blau, m'ho pot confirmar doctor?
i així es començava a estendre la notícia tant o més ràpid que el color verd a la pell d'en Jan.

Al dia següent ja li havia posat un sobrenom a la vila, en Jan el nen verd. A casa dels Mateu no havia pogut aclucar l'ull ni el gat aquella nit i estàven de mal humor, vaja, que no estaven per punyetes.

En Jan es trobaba bé, tenia gana, set i ganes de jugar no tenia febre ni mal de cap ni d'orelles, l'únic mal que tenia era el color de la seva pell.

Per fi va arribar la tant esperada trucada del doctor Estirabot, els pares estaven d'alló més nerviosos esperant la sentència del doctor.
El senyor Estirabot començà a explicar...
-Mireu, he estat tota la nit consultant un llibre de enfermetats estranyes i curioses en busca d'un remei pel vostre fill, ja sé com es diu el que té," Verdinotis capilaris", però també us he de dir, malahuradament, que encara no li han trobat cura i que per tant és molt probable que en Jan sigui verd tota la seva vida. També heu de saber que pot fer vida normal, prendre el sol, anar a l'escola, etc...

-Gràcies doctor, van contestar els pares amb desgana.

El doctor va marxar en silenci per on havia vingut i a casa d'en Jan va regnar durant una bona estona el silenci, fins que el pare es va aventurar a
dir:
-Fem el dinar! jo estic que em moro de gana!

Poder no era la millor frase per a aquella situació, però tothom el va seguir en la seva proposta.

Tot va anar més o menys bé, fins el dia que en Jan, va decidir sortir de casa, tothom el mirava de fit a fit i parlaven a les seves esquenes..( ai, pobret! heu vist el nen de Can Mateu?, jo crec que si a mi em passes això no sortiria del llit.., estic d'acord amb vosté, jo tampoc no sortiria no....i si es contagia? perque no n'estem segurs, oi?)
I el que al principi eren mirades i comentaris d'allò més variats van acabar convertint-se en silencis i en soledat ja que ningú se li acostava.

En Jan , va començar a sentir-se trist, molt trist, pensava que fet i fet, poder aquelles dones tenien raó i el millor que podia fer era quedar-se tancat a casa ficat al llit i així ho va fer i com els pares tampoc sabien ben be que fer, no hi van posar massa resistència.
Van passar primer els dies, després els mesos i en Jan encara era verd, al poble gairebé ningú ja no s'enrecordava d'en Jan el verd, però en Jan si que s'enrecordava de les paraules de depreci dels seus veïns i fins i tot van passar els anys, primer un, després cinc, més tard deu i en Jan, ja fet un home, continuava a la seva habitació, estava cada dia que passava, cada any que passava més trist i ja no tenia gairebé ganes de res, la tristor l'havia enmalaltit.

2 comentarios:

  1. En Jan i la seva família prou que s'hi acostumaran i amb el temps deixaran de donar-li importància... però la gent... els hi complicarà la vida.

    ResponderEliminar
  2. No tothom s'havia oblidat del Jan.

    A la seva classe hi tenia alguns amics i amigues. Quan eren nens no podien anar-lo a veure, ja que els pares els hi havien prohibit. S'hi va anar acostumant, però mai no van oblidar el pobre Jan tancat a casa. En Jan no s'atrevia pas ni a trucar-los, doncs ell es pensava que sí, que tothom s'hauria oblidat d'ell.

    Quan vans ser grans, el grup d'amics...

    ResponderEliminar

Aquells que han passejat sota el xim,xim de la pluja d'històries