El xim, xim de la pluja pica constantment a la meva finestra, les vostres històries i les meves allunyen els núvols i fan que com avui llueixi el sol en aquest blog...

martes, 2 de agosto de 2011

LA PAPALLONA QUE NO VOLIA VOLAR

Imatge presa de la xarxa


Hi havia una vegada una papallona que tot ho preguntava i era molt curiosa, només nèixer la primera pregunta que li va fer a la mare natura va ser:


- Mare natura, vull sabes quan viuen les papallones.


La mare li va contestar:


-Papallona, viuràs vint-i-un dies, com totes les teves germanes.


La papallona es va quedar trista i va pensar, que poc, va començar a pensar que no valia la pena volar ni fer res perquè li quedava massa poc temps i no valia la pena. Va anar a cercar un racó fosc i allà es va posar a dormir sense desplegar ni tan sols les seves ales. Al cap de poca estona va aparèixer un altre papallona, que acabava de nèixer també i es va apropar a la papallona i li va dir:


-Hola papallona bonica, que fas???


-Dormo, dormo perquè la vida que ens ha tocat no val la pena i més val dormir el que ens resta de vida.


-Com vols dormir?, si hem de fer moltes coses!, no podem perdre ni un segon, hem de gaudir de tot el que ens ofereixen aquestes tres setmanes!


La papallona que no volia volar li va respondre:


-Jo no vull, deixa'm, només vull estar en la foscor i esperar a que passin els dies i no haver d'enfrontar-me inútilment als perills que la vida em depara.


La papallona que no volia volar, va passar tota la seva curta vida dormint, en un racó, sense patir els desenganys de la vida però sense gaudir, tampoc, de les delícies de la vida. Es va sentir sola, molt sola i el seu cor es va encongir cada dia una mica més fins que va morir.

4 comentarios:

 1. La papallona hauria d'haver aprofitat intensament....un conte moral!

  ResponderEliminar
 2. I és que la papallona que no volia volar no sabia que el temps és relatiu i que pot durar més si es gaudeix amb força.
  Salut.

  ResponderEliminar
 3. Es veritat, el temps és relatiu i val la pensa aprofitar-lo, de vegades la por ens ho impedeix una mica, no??

  ResponderEliminar
 4. Según cuenta la leyenda cuando Mikerinos subió al trono un oráculo le auguró su muerte al sexto año de reinado. Al escuchar la noticia mandó que llenaran el palacio de lámparas; de esa forma convirtió las noches en días y los seis años se tornaron doce.

  JL

  ResponderEliminar

Aquells que han passejat sota el xim,xim de la pluja d'històries